Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 26.04.2024, 14:18

Здолбунівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3

Меню сайту
Категорії розділу
Новини [14]
Наші досягнення [17]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Листопад » 13 » Проект "Знай і люби свій край"
16:17
Проект "Знай і люби свій край"

Учасників проекту «Знай і люби свій край» знайомили із залізничними професіями

         Для членів туристично-краєзнавчого гуртка «Пішохідний турист», у складі яких команда «Ватра», яка готується до проекту «Знай і люби свій край», фахівці Здолбунівської районної філії Рівненського обласного центру  зайнятості організували професіографічну екскурсію в ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» з метою ознайомлення з історією навчального закладу та професіями, які можна здобути в училищі.

         Під час екскурсії діти мали змогу не тільки почути, а побачити на власні очіможливості навчального закладу щодо умов навчання, навчально-матеріальну базу, умови проживання у гуртожитку та  проведення дозвілля учнями під час навчання.Цю екскурсію проводили заступник директора з навчально-виробничої роботи Микола Павлюк та заступник директора з навчально-виховної роботи Олена Трало, які акцентували увагу учнів на те, що училище навчає не тільки за професіями залізничного спрямування, а й будівництва та сфери обслуговування.

         Із захоплення діти відвідали музей училища «Українська світлиця». У приміщенні якої відтворено історичнеминуле українців, їх побут та знаряддя праці, увагу привертає і зменшений макет з усіма елементами декору першої церкви міста Здолбунова - Катеринівської.  

         По завершенню діти подякували за чудову та змістовну екскурсію ведучим.

         Екскурсія учасників проекту «Знай і люби свій край»

 в районний історико-краєзнавчий музей

         Команда учасників інноваційного проекту з профорієнтації для учнівської молоді відвідала Здолбунівський районний історико-краєзнавчий музей. Наразі у команди триває навчально-дослідницький етап підготовки вивчення туристично-привабливих об’єктів, вивчення та збір матеріалів цих об’єктів. Учасниками команди є учні Здолбунівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3, які будуть представляти район у міжрайонному огляді, що відбудеться у районному будинку культури у листопаді цього року.

         З метою поглиблення знань про історію міста, розвиток промисловості та побуту населення, необхідних для підготовки до Проекту, куратори  організували команді екскурсію в музей. Екскурсію проводив директор музею Олег Тищенко,під час якої діти почули багато цікавої та корисної інформації, побачили велику кількість музейних експонатів, побували у підвальних приміщеннях будівлі, які в минулому слугували камерами ув’язнення.Захід був насичений позитивними та сумними розповідями з історичного минулого та теперішнього міста та району. Діти та їхні куратори подякували за чудовопроведену екскурсію, надовго не прощалися, бопопереду ще не одна зустріч з паном Олегом: бо його знання неодмінно знадобляться учням у підготовці завдань для Проекту.

         Побажаємо учасникам команди вдалих та цікавих досліджень

 

Зустріч команди «Ватра» з істориком-краєзнавцем

рідного краю Володимиром Остапуком

         Працівники Здолбунівської районної бібліотеки для дітей та юнацтва організували зустріч для учасників проекту «Знай і люби свій край» з відомим істориком-краєзнавцем рідного краю Володимиром Остапуком у приміщенні бібліотеки.

         Володимир Панасович розповів дітям цікаві відомості про історію виникнення міста Здолбунова, про розвиток промисловості та освіти, культурного та релігійного життя, росту населення, що беруть початок з появою залізниці з кінця XІX століття. Розповідь супроводжувалася демонстрацієюрідкісних історичних матеріалів, документами тафото.

         Ця інформація корисна для учнів не тільки у рамках підготовки до проекту «Знай і люби свій край», а й для всебічного підвищення поінформованості про історію краю та рідного міста. Переваги отриманої  інформації у тому, що вона надавалася  відомою особою. По завершенню зустрічі як діти, так і їхні куратори дякували Володимиру Панасовичу за розповідь.

         До приходу учасників проекту підготувалися і бібліотекарі. Вони підібрали прекрасну виставку друкованої літератури «Знай і люби свій край» про історію рідного краю та міста з книг, журналів, альбомів тощо, з якою і ознайомити дітей . У свою чергу учні переглянули матеріали, виписали необхідні відомості, та подякували працівникам районної бібліотеки для дітей та юнацтва за інформаційну підтримку.

 

 «Ватра» буде представляти Здолбунівський район

у проекті «Знай і люби свій край»

         Учасники інноваційного проекту з профорієнтації для учнівської молоді «Знай і люби свій край» організували між собою конкурс на обрання назви команди. Кожний учасник мав права на свою пропозицію. По закінченню обговорення та дискусій команду вирішили назвати «Ватра».

         Обрана назва команди була не випадкова. Учасники проекту є членами туристичного-краєзнавчого гуртка «Пішохідний туризм», який діє з 2000 року на базі Здолбунівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3. Цей гурток активно приймав участь у багатьох змаганнях туристичного та краєзнавчого спрямування під назвою «Ватра», учасники були переможцями змагань різних рівнів. Тож побажаємо перемоги нашим учасникам і у проекті «най і люби свій край»!

Переглядів: 425 | Додав: koruzhynets | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Друзі сайту
  • Офіційьний блог
  • Відділ освіти Здолбунівської РДА
  • Міністерство освіти і науки України
  • Львівський регіональний центр оцінювання якості освіти
  • Український регіональний центр оцінювання якості освіти
  • Національна дитяча гаряча лінія
  • Національна гаряча лінія

  • Copyright MyCorp © 2024
    uCoz