Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 20.04.2024, 18:22

Здолбунівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3

Меню сайту
Категорії розділу
Новини [14]
Наші досягнення [17]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Жовтень » 17 » Покрова
20:54
Покрова

        Сучасна незалежна Україна – держава і народ  -  є нащадками козацтва. Тому  й не дивно, що спільнота країни в якості свята переважно відзначає 14 жовтня – Козацьку Покрову. А з 14.10. 2014 року Указом Президента України цей день відзначається як День захисника України. Учні  та вчителі нашої школи активно долучилися до святкування. Упродовж тижня у школі відбувались різноманітні заходи .

       Учні 4 -Б класу (кл. кер. Дубель В.Б.)  змагались хто з них кращий козак, влаштувавши  «Козацькі розваги» у спортивному залі. Хлопцям довелося продемонструвати витривалість,  силу  та   волю  -  якості справжніх козаків. До першокласників (1-А, кл. кер. Бояр Г.В.) завітали  представники дитячої організації «Берегиня»  та провели змагання серед хлопчиків на швидкість , спритність та кмітливість. У 3-Б класі відбулася класна година на тему «День Українського козацтва ». Вчитель (Чудінович О.І.) познайомила учнів з життям і побутом козаків. Діти  активно відповідали на питання вікторини «Ерудит», змагались у конкурсах «Найвлучніший стрілець», «Найспритніший козак». Задоволені , з гарним настроєм  і подарунками,  третьокласники поверталися до дому .

     Шкільний бібліотекар Головко І.А. організувала бібліотечний урок  «Пригоди малих козаків» для учнів 3 –А, 3- Б класів, провела вікторину «  З історії українського козацтва…»  з учнями 7-А, 7-Б класів. У приміщенні бібліотеки розмістила тематичні виставки: «Їм смерть дивилася у вічі, і воля марилась свята» (до 75-річчя УПА) , «Козацькому роду нема переводу ».

       А учні 10- го  класу (кл.кер. Марчук Н.Ю.) влаштували круглий стіл  « Захисники». Коментуючи  інформаційні повідомлення про історію козацтва, УПА,  не забули і про сучасних захисників - воїнів АТО та влаштували  флешмоб «Вітання з дому» . На вирізаних з кольорового паперу осінніх листочках  написали свої побажання миру, перемоги, тепла та любові військовослужбовцям

         Завершальним заходом тижня стали «Козацькі розваги» , проведені для учнів 5 – 6-х  класів у міському будинку культури. Заступник директора  школи з виховної роботи Барсукова О.С. довела до відома учнів той факт, що 14 жовтня є особливим днем для українців, адже поєднав у собі три значущих підстави вважати його святковим : релігійну, державну, ідеологічну. Цього дня українці відзначають День Покрови Пресвятої Богородиці – старовинне християнське свято , День Українського козацтва, День захисника України ,  а цього року і 75-ту річницю створення УПА . Завідуюча міським клубом Козак Р.І. організувала присутнім учням справжні козацькі розваги з цікавими конкурсами та змаганням з поїдання смачних вареників.

                 

Переглядів: 485 | Додав: koruzhynets | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
  • Офіційьний блог
  • Відділ освіти Здолбунівської РДА
  • Міністерство освіти і науки України
  • Львівський регіональний центр оцінювання якості освіти
  • Український регіональний центр оцінювання якості освіти
  • Національна дитяча гаряча лінія
  • Національна гаряча лінія

  • Copyright MyCorp © 2024
    uCoz